Tehnologie performanta de prelucrari prin DEBITARE LASER
www.laser-rmc.ro 


Risk Management Company SRL este una dintre primele firme din Romania care a intrat pe piata de prelucrare a metalului folosind tehnologie de ultima generatie in domeniul debitarii laser. In anul 2005 a achizitionat un uilaj nou, foarte modern, de la una dintre cele mai importante firme de top in domeniul ei, si anume TRUMPF Germania. Utilajul foarte modern, avea capacitatea de executa , in aceeasi masura , operatiuni de debitare tabla si debitare teava. Ulterior, Risk Management Company a achizitionat  de la același furnizor german și  alte masini de debitat cu laser superperfomante, varf de tehnologie, cu capabilitatea tehnica de a debita tabla pana la formatul de maxim 2000x4000mm pentru o varietate de materiale cum ar fi: OTEL CARBON pana la #25mm, ALUMINIU pana la #25mm, INOX pana la #25mm, ALAMA pana la #10mm si CUPRU pana la #10mm.

Debitarea pe tabla este un process tehnologic  modern care ii ajuta foarte mult pe proiectantii tehnologi atunci cand alcatuiesc fazele de executie al unei piese pentru ca astfel pot renunta la multe operatiuni clasice si cronofage in favoarea tehnologiei laser. Spre exemplu, de la caz la caz, in functie de cerintele de produs, tehnologia de debitare laser inlocuieste cu eficienta din punct de vedere costuri si timp, operatiuni de prelucrare mecanica precum frezarea, strunjirea, gaurirea s.a.m.d.Debitarea pe tabla este o operatiune care permite obtinerea rapida a unor contururi oricat de complexe, dar pentru a obtine acest lucru, una dintre conditiile cerute in faza de proiectare este compunerea conturului din elemente simple tip linii si arce de cerc, care obligatoriu trebuie sa formeze un tot, adica un contur inchis. Desenele care se prelucreaza in vederea obtinerii planului de croire si a programului de debitare laser pe table sunt desene cu extensia .dwg sau .dxf.

Un avantaj al tehnologiei de debitare pe laser tabla este precizia care se obtine de +/- 0.2 mm precum si faptul ca marginile materialului debitat raman curate. In plus gaurile obtinute prin debitarea laser au peretii drepti, nu tronconici asa cum se obtin in cazul prelucrari cu alt tip de tehnologie, iar unghiurile se obtin la cota corecta in acord cu cerinta de proiectare.


Debitarea pe teava, este o operatiune de asemenea foarte complexa, dar foarte rapida si eficienta din punctul de vedere al realizarilor tehnologice. Ea este un noroc pentru proiectantul tehnolog, care are liberatea de a gandi ansambluri de teava cat de complicate doreste. Risk Management Company SRL este un deschizator de drum pe acest tip de prelucrari prin debitarea cu laser pe teava, iar experienta pe care a acumulat-o in cei 17 ani de experienta este semnificativa si valoroasa.

Tehnologia pentru debitarea laser pentru table si teava este avantajoasa pentru proiectantii tehnologi si din perspectiva controlului consumului de material deoarece in alcatuirea planurilor de croire si a necesarului de material, optimizarea este cuvantul cheie.

Risk Management Company SRL este mereu alaturi de clientii sai. Imaginatia proiectantilor este limita. RMC este pregatit si are capabilitatea tehnica si logistica pentru a executa proiecte complexe.

Echipa RMC

Poveste cu oameni buni și ștafeta faptelor frumoase
Bază de reabilitare medicală, kinetoterapie și balneofizioterapie.